Jedeme na výlet! Jaké tenisky si vybrat?

Magazín

Příjemně strávený výlet v přírodě či za poznáváním památek se může lehce změnit na noční můru, pokud si nazujete nesprávné boty. Příznaky poznáte poměrně brzy, a to nepříjemným  tlačením, které může vyústit až v tolika lidmi proklínané puchýře. O bolavých chodidlech a nohách ani nemluvě. Proto jsou ty správné tenisky základním stavebním kamenem, díky kterému si užijete každý krok. Tak bedlivě čtěte a pak hurá na výlet s minimem puchýřů a maximem pohodlí! 

Vybrat ty správné tenisky na výlet může být někdy oříšek. Že vám totiž určitý typ nesedí můžete poznat nejen při prvních minutách chůze, ale také až po několika hodinách. A to může být problém. Chystáte se na výlet do přírody? Pak může být krajně nepříjemné, pokud vás v polovině trasy začnou boty zlobit. Jaké jsou tedy nejlepší triky, abyste své toulání zvládli bez problémů? A je nějaká prevence proti puchýřům?

Pevný úchop chodidel a efektivní tlumení

Tenisky na výlety musí držet vaše chodidla ve stabilní poloze. Kvalitní odpružení zase usnadní vaše kroky. Patu musí dámské i pánské tenisky držet pevně, aby se minimalizovalo riziko podvrtnutí. Ideální jsou šněrovací tenisky, které můžete pevně utáhnout, aby vám noha v botě nikam necestovala. Můžete nosit jak nízké tenisky, tak i kotníkové tenisky. Záleží pak na vašich preferencích.

Při chůzi z kopce by prsty neměly příliš tlačit na špičku tenisek, časem by trpěly vaše palce a nehty. Umožněte tedy svým teniskám na cestování, aby vaše nohy pevně objaly! Tenisky by měly být také vypolstrované tak, abyste se v nich cítili lehce. Jakýkoliv výlet vám pak uteče rychlostí blesku.

Pořádně prošlápnuté tenisky = dokonalý výlet

Jakmile si své vysněné pánské či dámské tenisky pořídíte, zkuste v nich absolvovat kratší procházky, aby materiál stihl trochu povolit a lépe se tak přizpůsobil noze. V prošlápnutých botách se půjde lépe a zároveň můžete s předstihem vypozorovat, na kterých místech vás bota případně tlačí.

Co dělat proti puchýřům?

Chcete minimalizovat riziko vzniku těchto malých mršek na nohách, které dokážou zkazit náladu? Důležité jsou krom dobře padnoucích tenisek také kvalitní a prodyšné ponožky. Nebojte se zainvestovat a kupte si speciální turistické ponožky, které jsou zesíleny na citlivých oblastech nohy, kde se puchýře tvoří nejčastěji. Můžete si také tyto oblasti zalepit náplastí či tejpovací páskou. Osvědčila se i vazelína nebo dětský pudr.

Tyto základní tipy vám mohou pomoci k cestování bez starostí. Na Rieker-eshop.cz jsou k mání různé druhy kvalitní obuvi, které můžete využít nejen na výlety, ale i každodenní nošení. Tak výletům a kvalitním teniskám zdar!

Zdroj foto: rieker-eshop.cz