Cestujete i v zimě? Bez pojištění se vám může výlet pořádně prodražit

Magazín

Ani během zimních cest byste neměli zapomínat na cestovní pojištění. Ba co víc, období od prosince do března je obdobím zimních sportů a při těch člověk snadno ublíží sám sobě nebo i někomu jinému. Bez pojištění by to kromě vás mohlo bolet také vaši peněženku.

Proč se pojistit při cestě do zahraničí?

Pokud se vám stane banální nehoda při zimní lyžovačce v Česku a vy si zlomíte nohu, o vaše ošetření se postará zdravotní pojištění, které odvádíte každý měsíc státu z vašeho příjmu. Stejná situace v zahraničí vás může vyjít při nejhorším scénáři až na několik milionů korun. 

Náklady na cestovní pojištění přitom nejsou nějak velké. V závislosti na lokalitě a době trvání cesty může cena začínat již na desítkách korun za den, nejčastěji se pohybuje v řádech stovek. Kromě pojistné ochrany budete mít k dispozici také asistenční služby.

Kde si cestovní pojištění sjednat?

Při uzavírání smlouvy cestovního pojištění je potřeba vzít v úvahu několik faktorů. Důležitá je územní platnost pojištění a dále poté limity pro léčebné výlohy, pojištění odpovědnosti, případně můžete přidat úrazové pojištění či pojištění zavazadel. K zahození není ani pojištění storna v případě, že budete muset plánovanou cestu zrušit.

To nejlepší cestovní pojištění se dá najít ve srovnávačích. Vyzkoušet můžete třeba ten na webu Top-Pojištění.cz, kde si do kalkulačky zadáte cíl cesty, datum odjezdu a návratu, zda se jedná o pracovní či turistickou cestu a věk pojišťovaných osob. Následně si bude moci vybrat z nabídky cestovního pojištění a vybrat si to, které vám bude opravdu šité na míru.

Zdroj obrázku: Milica / stock.adobe.com